Onze mobiliteit is erg belangrijk en hoewel het openbaar vervoer in Nederland best goed geregeld is, heeft bijna elk huishouden wel een auto voor de deur. Een auto zorgt voor onafhankelijkheid en vrijheid en zorgt ervoor dat je in comfort naar je werk kan en overal kan gaan en staan waar je wil. Auto’s zijn echter wel een grote uitgave en de aanschaf van een auto wordt dan ook steeds duurder. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste prioriteiten worden gesteld, wanneer je een auto aanschaft en op zoek gaat naar de beste deal die past bij jouw wensen.

 

In sommige gevallen is het een beter idee om de auto niet in Nederland te kopen, maar om te kiezen voor het importeren van een auto. Het aantal geïmporteerde auto’s op de Nederlandse wegen is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen en de verwachting is dat deze trend nog wel even door zal gaan.

 

Tip: easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

 

Auto’s zijn in het buitenland vaak goedkoper

Er zijn verschillende redenen te bedenken waardoor het importeren van een auto interessant is, maar het meest doorslaggevende aspect waarom er zoveel meer importauto’s zijn, is het feit dat het een stuk makkelijker is geworden om een auto te importeren voor particulieren. Voorheen was het vooral een hele hoop gedoe en administratie. Er kon namelijk behoorlijk wat misgaan tijdens de aankoop van een auto uit het buitenland.

 

Zonder dat het proces nou daadwerkelijk veranderd is, is het toch een stuk makkelijker geworden voor de consument, omdat er tegenwoordig tal van importbedrijven bestaan. Deze importbedrijven bieden hulp vanaf het aankoopproces tot de registratie bij de RDW in Nederland. Ook wordt er geholpen bij het transport en de administratieve processen, zoals de aanvraag van een eendagskenteken.

 

Voordeel door verschillende belastingmodellen binnen de EU

Een van de zaken die het importeren van een auto zo interessant maakt, is het financiële aspect. De aanschafwaarde van een auto in Nederland ligt relatief hoog vergeleken met sommige buurlanden. Daarnaast is vooral in Duitsland het aanbod dusdanig veel groter dat je door een auto te importeren aanzienlijk meer keuze hebt en de kans van slagen om een geschikte deal te vinden ook groter is.

Aanbevolen: easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

 

In de EU worden verschillende regels die landen hanteren zoveel mogelijk op elkaar afgestemd, maar gelukkig voor de consument is dit op het gebied van de wegenbelasting nog niet gebeurd en kun je een voordeel halen uit de BPM bijtelling die wordt toegepast op auto’s die vanuit het buitenland naar Nederland geïmporteerd worden.