Als autodetailers weten we hoe belangrijk het is om je auto er zo goed als nieuw uit te laten zien. Krassen op de lak van een auto kunnen echter een doorn in het oog zijn en een onaangenaam gezicht geven aan je voertuig, zeker als je je auto verkopen wilt. Gelukkig zijn er verschillende professionele tips en trucs die je kunt gebruiken om kras verwijderen auto en je auto weer te laten glanzen als nieuw. Hieronder vind je enkele van de meest effectieve methoden die door ervaren autodetailers worden gebruikt. Mocht je dit toch spannend vinden schrik dan niet om naar een professional te stappen.

Krassenverwijderaar en tandpasta

  1. Gebruik een krassenverwijderaar – Er zijn verschillende krassenverwijderaars op de markt die kunnen helpen om lichte krassen en swirls op de lak van je auto te verwijderen. Deze producten zijn doorgaans verkrijgbaar in vloeibare of pasta-vorm en bevatten fijne slijpmiddelen die de lak polijsten en glans teruggeven.
  2. Gebruik tandpasta – Tandpasta kan worden gebruikt om lichte krassen op de lak van een auto te verwijderen. Breng een kleine hoeveelheid tandpasta aan op de kras en wrijf het met een zachte doek in de lak. Spoel het gebied vervolgens af met water en droog het met een schone doek.

Een polijstmachine en een lakstift gebruiken

  1. Gebruik een polijstmachine – Een polijstmachine kan worden gebruikt om diepere krassen op de lak van een auto te verwijderen. Het is belangrijk om de juiste polijstpad te gebruiken en de machine op de juiste manier te hanteren om te voorkomen dat de lak verder wordt beschadigd.
  2. Gebruik een lakstift – Voor krassen die te diep zijn om met een krassenverwijderaar te worden behandeld, kan een lakstift worden gebruikt. Een lakstift is een kleine verfpen die is ontworpen om de lakkleur van je auto te matchen. Breng de verf voorzichtig aan op de kras en laat het drogen volgens de instructies op de verpakking.