Over ons

Autobedrijf van Zwienen is opgericht in 1990. De eerste vestiging was gevestigd aan de Büllerlaan in Beverwijk en betrof een Mazda-dealerbedrijf. Een klein team medewerkers maar vreselijk gezellig, zo kunnen we het bedrijf omschrijven.  Veel van de medewerkers van het eerste uur werken nog steeds bij ons. We hebben keihard gewerkt en eerlijk is eerlijk, we hebben de tijd ook meegehad. Daardoor waren we in staat om te groeien, eerst met Mazda maar onze diepste wens was om een echt Europees topmerk te gaan vertegenwoordigen. Dat is in 1996 gelukt, we konden toen Peugeot-dealer worden in Purmerend. Een kans die we met twee handen hebben aangepakt en daarna ging de groei ineens hard. In 1998 werden we Peugeot-dealer in Zaandam, in 2006 in Hoorn en in 2011 in Alkmaar en Heerhugowaard. Die laatste twee vestigingen hebben we overigens dit jaar samen ondergebracht in een schitterend, splinternieuw bedrijf aan de Helderseweg in Alkmaar. Na de operatie Peugeot hebben we de basis van het bedrijf verbreed met het prachtige merk Citroën. In 2013 werden we Citroën-dealer in Heemskerk, in 2014 in Zaandam en dit jaar in Purmerend en Alkmaar. Autobedrijf Van Zwienen is een familiebedrijf met een “hands on” mentaliteit,  iedereen werkt gewoon mee en zet z’n beste beentje voor om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

Van Zwienen & Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Autobedrijf Van Zwienen ziet maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame bedrijfsvoering als fundament voor een gezonde organisatie en een stabiele omgeving om in te werken. Om dit fundament extra kracht bij zetten, heeft Van Zwienen besloten om duurzame bedrijfsvoering te verankeren in alle lagen van de organisatie, met het behalen van het certificaat “Erkend Duurzaam” als resultaat.

Een paar voorbeelden. Alle autobedrijven verkopen banden, maar wij adviseren stille en zuinige banden met vele voordelen voor klant en milieu. Ons afval wordt gescheiden en alleen door gecertificeerde bedrijven afgevoerd. We investeren in energiezuinige spaarlampen in onze bedrijfsgebouwen en we kopen bij voorkeur in bij bedrijven die het certificaat Erkend Duurzaam ook hebben, zo versterken processen elkaar. Duurzaam betekent ook dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In onze showrooms staan dan ook schone en zuinige modellen van Peugeot, een merk waarbij Hybride-techniek in veel modellen is doorgevoerd.  Wij informeren u graag over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken wij verder dan de verkoop. Ook in onze werkplaatsen wordt efficiënt gewerkt met gebruik van  duurzame materialen.

Maatschappelijke betrokkenheid Van Zwienen toont haar maatschappelijke betrokkenheid door sponsoring van de voetbalclubs HV/Veerhuys en Zwaluwe ’30. Van Zwienen is lid van de Lions club international, een organisatie die zich inzet ten dienste van de maatschappij. Door medewerkers van Van Zwienen wordt bijvoorbeeld geld opgehaald voor het onderzoek naar kinderkanker.

Van Zwienen & Personeel Autobedrijf Van Zwienen vindt het belangrijk dat haar personeel vitaal, gemotiveerd en betrokken is, om die reden wordt er binnen Van Zwienen onder andere aandacht besteedt aan:

  • Ontwikkeling van kennis en vaardigheden Voor het optimaal benutten van de kwaliteiten van de werknemers, biedt Van Zwienen medewerkers de mogelijkheid om cursussen te volgen, die zowel in het belang van de organisatie zijn, als voor de loopbaan van de werknemer zelf.
  • Samenwerking met arbeidsontwikkeling en re-integratie bedrijf De Baanstede.

Peugeot Duurzaam