Voor velen is het een echte droom om een eigen verkoopkraam te runnen. Je kent ze wel, zo’n marktwagen voor bijvoorbeeld dingen als noten en kaas, of juist eentje waar je bijvoorbeeld ijs of allerlei lekkere gebakken dingen kunt kopen als cakejes of brood. Klinkt superleuk toch? Maar waar begin je dan? Lijkt het jou leuk om zo’n wagen te hebben maar weet je niet waar te beginnen? Lees dan snel verder.

Het aanschaffen van je wagen

Een marktwagen of verkoopwagen koop je natuurlijk niet zomaar. Het kost redelijk wat geld, maar ook dan ben je er nog niet. Heb je al een goedlopende winkel of bedrijf en wil je dit als aanvulling? Dan is het vaak te doen, zeker met een betalingsregeling. Maar ben je nog maar net begonnen of is dit het eerste wat je wil doen? Kijk dan online eens naar oude, gebruikte karren of verkoopwagens. Vaak zijn er online genoeg van dit soort ‘afdankertjes’ te vinden. Deze kun je vervolgens renoveren en helemaal zo inrichten naar wat voor jou prettig is. Heb je bijvoorbeeld alleen plankjes en een verkoop deel nodig, of ook een vrieskist? Of zelfs een frituur om hele dingen nog klaar te maken? Zo is het helemaal aan jou. Bovendien een leuk projectje om een tijdje mee bezig te zijn.

Online zijn er ook veel tweedehands verkoopwagens te koop. Zo’n verkoopwagen occasion heeft dan kleine aanpassingen nodig om bijvoorbeeld jouw producten of handelsnaam te promoten, en verder hoef je er dan nog maar weinig aan te doen. Wel kijk je dan natuurlijk nog steeds naar een prijskaartje. Het is dus maar net wat jij over hebt en kunt betalen voor je verkoopwagen, en in hoeverre je bereid bent om zelf aan de slag te gaan. Heb je veel budget, kun je natuurlijk jouw wagen ook gewoon voor je laten maken.

Richt in naar jouw smaak en stijl

Het mooie aan het kopen van een verkoopwagen is dat je hem helemaal naar jouw smaak en stijl in kunt richten. Ook hangt dit natuurlijk erg af van wat je wil verkopen. Personaliseer hem lekker zo veel je wil, doe er wat leuks mee en maak het helemaal jouw eigen plekje! Het wordt natuurlijk ook – als het goed is – een plek waar je veel tijd gaat spenderen en waar je echt lekker jezelf kunt zijn om zo veel mogelijk klanten te interesseren in dat wat je verkoopt. Maak het dus een leuke en gezellige plek die er uitnodigend uit ziet. Een plek waar jij je fijn voelt zal ook een plek zijn waar je klanten zich op hun gemak voelen!